שעות עבודה | ימים א' עד ה' 8:00-20:00 | ימי ו' 8:00-15:00
twitter facebook-call facebook-call facebook-call

צוואות, צוואות הדדיות וירושות

01.11.2023

אין אדם יודע את גורלו. אדם הרוצה לחלק את רכושו שלא על פי הקבוע בחוק הירושה, תשכ"ה – 1965, חייב צוואה, היינו: מסמך משפטי אשר במסגרתו הוא יכול לעגן את האופן שבו הוא רוצה לחלק את רכושו לאחר אחרית ימיו. על פי החוק בישראל, ישנן ארבע דרכים לערוך צוואה: בכתב יד, בפני עדים, בפני רשות או בעל פה.

כאמור לעיל, צוואה יכולה להיות הדרך הטובה ביותר של אדם להורות על אופן חלוקת רכושו לאחר פטירתו. אולם, פעמים רבות בקשה לקיום צוואה מהווה יריית פתיחה למאבקי ירושה קשים,מורכבים וכאובים. לא אחת, בני משפחה ובעלי עניין טוענים כי אין לקיים את הצוואה כלשונה, או שיש לבטלה או לפרשה באופנים שונים.

וויכוחים אודות הצוואה יכולים להתנהל גם בין בן זוג שנותר בחיים לבין יורשים אחרים. אחת הדרכים הטובות להתמודד עם מצבים אלו, היא להקדים תרופה למכה בעזרת צוואה הדדית. צוואות הדדיות הן צוואות משותפות לשני בני הזוג והן נערכות תוך כדי הסתמכות של הצדדים זה על צוואתו של זה.

עריכת צוואה או צוואה הדדית, לא זו בלבד שתאפשר לאדם להמשיך ולדאוג לאינטרסים החשובים לו לאחר מותו, אלא שעריכת צוואה באופן הנכון, עשויה למנוע מלחמות ירושה כאובות והרסניות.

לפיכך, לאור חשיבות הצוואה כמסמך משפטי ועל-מנת למנוע בעיות ומחלוקות משפטיות עתידיות, מומלץ לערוך אותה באמצעות עו"ד הבקיא בתחום.

שלח
1
💬 Need help?
אפשר לעזור ?
דילוג לתוכן